Tabăra de dezvoltare personală pentru tineri TEEN CAMP

Proiect: Tabăra de dezvoltare personală pentru tineri TEEN CAMP

Perioada: 13 iulie – 15 august 2015

Locul de desfasurare: Centrul de agrement Valea Budului – jud. Bacău

„Un tanar inteligent reuseste sa aiba informatii, un tanar inteligent emotional reuseste sa aiba relatii interumane favorabile liderului de maine.”

ORGANIZATOR

Asociatia Youth Evolution to Success

Suntem o organizatie de tineret non-guvernamentala, non-profit, apolitica si autonoma. Scopul nostru este sa facilitam dezvoltarea profesionala si personala a tinerilor prin evenimente, proiecte si activitati locale, nationale si internationale.

Ce facem mai exact noi?

• organizăm o varietate de proiecte si activitati, care au in prin plan tinerii.
  • pregatirea profesionala si personala a tinerilor;
  • formarea de lideri;
  • promovarea educatiei formale si nonformale in randul tinerilor;
  • circulatia nationala si internationala a tinerilor;
  • proiecte de caritate si ajutor pentru comunitate.

FINANTATOR:

• Ministerul Tineretului si Sportului
  • Directia Județeană pentru Sport si Tineret Bacău

PARTENERI:

• Club Rotary Bacău
  • Club Rotaract Bacău
  • Club Interact Bacău

PARTENERI MEDIA

• Kristofer.ro
  • Inima bacăului
  • Sapte Seri

TABĂRA DE DEZVOLTARE PERSONALĂ PENTRU TINERI

TEEN CAMP!

Rezumat proiect

Teen Camp – este o tabără care se va organiza pentru tinerii cu vârsta cuprinsă între 14-35 de ani din localitatea Bacău, la Centrul de agrement Valea Budului Bacău, județul Bacău.

În cadrul acestui proiect vor fi formați 25 de tineri ca animatori socio-educativi, deoarece ne dorim ca ei să dezvolte mai departe proiecte pentru tineri în cadrul ONG-urilor unde activează sau doresc să activeze.

Punctul central al proiectului va fi organizarea unei tabere de dezvoltare personală pentru 35 de tineri care va dura 3 zile și va fi demarată în perioada de implementare a proiectului.

Proiectul are multe avantaje dar cel mai important beneficiu pe care o tabara il aduce unui tânăr este deprinderea responsabilității. In momentul in care se vede intr-un mediu nou, fără încurajările parintilor, e fortat sa isi impuna singur „regulile sigurantei” bazate nu neaparat pe educatia pe care a primit-o pana in acel moment, ci pe propriile instincte. Este o lectie valoroasa pe care trebuie sa aiba prilejul sa o simtă din prima parte a copilariei, pentru ca este esentiala pentru viata de adult. In plus, in tabara va intra in contact cu o alta forma de autoritate decat acasă, ceea ce îl va disciplina rapid.

Obiectivul general

Să oferim o alternativă de petrecere a timpului liber specific vacanței de vară prin intermediul educației non-formale și jocurilor educaționale, sociale, sportive și culturale pentru un număr de 25 de tineri cu vârsta cuprinsă între 14-35 de ani, proveniți din liceele și universitățile din Bacău, în perioada de implementare a proiectului.

Obiectivele specifice ale proiectului

- implicarea a 25 tineri cu vârsta cuprinsă între 14-35 de ani în activități educaționale non-formale și recreative a unei tabere de dezvoltare personală, pe o durată de 4 zile, în perioada implementării proiectului;

- formarea unui număr de 25 de tineri cu vârsta cuprinsă între 14-35 de ani, în cadrul unei sesiuni de training cu tema „Animație socio-educativă”, în vederea susținerii activităților și proiectelor de educație non-formală axate tinerilor, în perioada de implementare a proiectului;

- creșterea încrederii și a respectului de sine prin crearea unei coregrafii de dans pentru un număr de 25 de tineri cu vârsta cuprinsă între 14-35 de ani, din localitatea Bacău în perioada de implementare a proiectului.

Activitatile principale ale proiectului:

1. Training Animator socio-educativ

Desfășurarea unei sesiuni de formare cu specific în animație socio-educativă pentru voluntari; 30 de tineri vor fi selectați să participe la o sesiune de formare ca animator socio-educativ în perioada desfășurării proiectului. Programul sesiunii de formare va dura 2 zile, câte 8 ore pe zi.

Animația socio-educativa reprezintă așadar, o modalitate, un instrument de relaţionare cu si intre participanți, folosindu-se de activităţi de tip social, cultural, fizic şi sportiv.  Evident ca pentru a realiza aceasta, animatorul trebuie să cunoască şi să aplice diverse practici şi tehnici de animaţie în grup, având grija totodată si de relaţia individuală dintre participanți.

Datorita caracteristicilor de baza, indiferent că este vorba despre educația pentru conștientizarea de sine, a celorlalți si a propriilor resurse/propriului potențial, si pentru ca utilizează experiența directa si o gama vasta de discipline bazate pe expresia artistica[muzica, teatru, jocul, ateliere manuale, etc.] animația se regăsește de fiecare data ca fiind un instrument valid pentru a susține /completa sistemul educațional tradițional.

Obiective de învățare: Sunt generale ale animației socio-educative, indiferent de publicul asupra căruia se intervine, sunt cele de socializare, de reglare sociala, de culturalizare, având desigur caracter educativ si inovator.

Rezultatele si impactul metodei: In primul rând animația socio-educativa are impact asupra autonomiei beneficiarului, acesta învățând sa își controleze comportamentul, ajutându-l sa gândească in avans si sa acționeze pentru a atinge o acțiune planificata in timp, învață sa colaboreze, sa împărtășească opiniile si gândurile altora, învață sa facă fata provocărilor din viața de zi cu zi in mod spontan si creativ.

Nu in ultimul rând învață sa dea sens a ceea ce  face, sa înțeleagă de ce se exercita o anumita acțiune si in ce context.

2. Tabăra de dezvoltare personală pentru tineri

Organizarea și desfășurarea unei tabere de dezvoltare personală,cu o durată de 3 zile, în perioada implementării proiectului, la care vor participa 25 de tineri cu vârsta cuprinsă între 14-35 de ani din cadrul liceelor și universităților din Bacău. Transportul în tabără se va face cu un microbuz și li se va asigura tinerilor masa și cazare.

PROGRAMUL

Vineri

17:00 - 19:00 - Primirea participantilor, impartirea pe camere
19:00 - 20:00 - Cina
20:00 - 22:00 - Treasure hunt

Sambata

08:00 - 10:00 - Mic dejun
10:00 - 14:00 – Workshop „Dezvoltare prin dans”
15:00 - 16:00 - Masa de prânz
16:00 - 18:30 - Workshop de Debate
18:30 - 19:00 - Timp liber
19:00 - 20:00 - Cina
20:00 - 21:00 - Colectare lemne in vederea realizarii focului de tabăra
21:00 - 22:00 - Foc de tabăra
22:00 - Petrecere tematica - Black and White Party

Duminica:

08:00 - 10:00 - Mic dejun
10:00 - 14:00 - Jocuri de societate, diverse sporturi
14:00 - Inchiderea oficiala a taberei
Asociatia Youth Evolution to Success
Presendinte
Ioan-Vladut NUTU
0730035232
Club Rotaract Bacau
Presedinte
Adina Andreea Hutu
0744302268

Newsletter

Pentru a primi informatii despre lansarea unui curs, te rugăm sa te inscrii la newsletter-ul nostru:
Veți primi aproximativ un email pe săptămână. Noi nu facem spam sau vindem informațiile dvs.
Please wait

YESacademy